Geld verdienen met enquêtes invullen in 2024
Geld verdienen met enquêtes invullen in 2024

Geld verdienen met enquêtes invullen in 2024

Extra inkomen met enquêtes en testpanels

Een laagdrempelige manier om een extra centje bij te verdienen is met het invullen van enquêtes. Deze vorm van online inkomen is er eentje die écht iedereen kan. De meeste platformen (ik lijst er hieronder enkele op) bieden twee opties: ofwel vul je enkele vragenlijsten in via een online webpagina, ofwel moet je een gratis app downloaden.
Je moet dan je demografische gegevens invullen, denk aan je leeftijd, relatiestatus of gemiddeld inkomen en op basis daarvan krijg je dan vragenlijsten toegewezen die relevant zijn voor jou.

Maar soms krijg je ook de kans om hands on producten te gaan testen en daar je eerlijke mening over te geven of deel te nemen aan studies (nee, geen medische). Ik overloop alle mogelijkheden in deze blog.

Enquêtes

Enquêtes invullen wordt veel te snel afgeschreven als niet winstgevend en alhoewel je er niet rijk van zal worden, kan het je toch een mooie extra opleveren. Sommige enquêtes belonen je met cadeaubonnen voor bijvoorbeeld Zalando of Amazon, andere betalen je cash out via bijvoorbeeld een PayPal account of Bancontact. Wat fijn is is dat je voor sommige online marktonderzoek, zoals bijvoorbeeld YouGov, ook echt mee kan bijdragen aan resultaten die het bureau gebruikt voor onder andere informatie voor het dagelijkse nieuws op VTM of VRT. Je vult er vragenlijsten in over sport, entertainment, politiek en meer. 
Of misschien Gfk waar je ook je boodschappen kan inscannen via hun app en zo deel te nemen aan hun marktonderzoek. Zo kan je al heel snel tot wel 10.000 punten verdienen en zo al €50 verdienen! 

Hier kan je enquêtes invullen:

Producten testen

Vragen invullen over meningen of producten is tof, maar die producten ook echt fysiek mogen testen? Da’s pas leuk!
Nee het is zeker niet alleen voor influencers, gratis producten krijgen.
Waar kan je dat dan doen?

Ben jij een ouder en koop je regelmatig baby of kind gerelateerde producten? Dan kan je je aanmelden als ‘Testing Mum’ bij de Roze doos. Het enigste dat je moet doen is een gratis account aanmaken en je kandidaat stellen.

Je krijgt dan gratis pakketjes opgestuurd van onder andere Nivea, Dash, Zwitsal en La Roche-Posay.

Meedoen aan studies

Je kent ze ongetwijfeld wel, de medische studies waaraan je kan deelnemen, maar er bestaan ook andere studies die bedrijven inzetten om nieuwe producten te laten testen voor ze op de markt komen. Een beetje zoals een pilot aflevering van een serie. Hier kan je royaal voor betaald worden, meestal liggen deze betalingen tussen de €20 en €250 euro per studie. Het proces is wel iets strenger als bij enquêtes natuurlijk. Ik doe al een tijdje mee met Respondent en dit loopt heel vlot en correct! Zeker het proberen waard. Zo deed ik bijvoorbeeld een studie voor ouders en koffiedrinkers, voor die van Tequila was ik net te laat (jammer!). Zo verdiende ik toch $315 dollar (zo’n €292) bij in maart op 3 uurtjes tijd! Aanmelden bij Respondent kan gratis en makkelijk hier.

Zij bieden 3 soorten studies aan:

  1. One on one (vaak in het Engels maar je hebt ook bedrijven uit Nederland bijv)
  2. unmonitored study 
  3. Focus groep
    Zeker het proberen waard. Zo deed ik bijvoorbeeld een studie voor ouders en koffiedrinkers, voor die van Tequila was ik net te laat (jammer!).

Challenge

 

 

Ik ga voor jou een maand lang testen hoeveel er écht te verdienen valt met enquêtes, panels, surveys en andere snelle online verdiensten. Ik ga elke week updates geven over de inkomsten, mogelijkheden en alles dat ik uitprobeer.

Ook meevolgen? Dat kan op ons membership Instagram kanaal hier.

In deze blog zou het kunnen zijn dat er enkele affiliate links gebruikt worden. Hierdoor kan ik een kleine bijdrage verdienen, dit kost jou echter niets extra. Hierdoor kunnen we blijven waardevolle content maken op onze website om jou te ondersteunen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *