5 SEO tips voor je wordpress blog
5 SEO tips voor je wordpress blog

5 SEO tips voor je wordpress blog

Hoog scoren in google doe je zo

In deze handleiding deel ik mijn beste vijf strategieën om de SEO, oftewel zoekmachineoptimalisatie, van je blogs en website te verbeteren. Waarom is goede SEO zo cruciaal? Het zorgt ervoor dat je vindbaar bent in Google, wat essentieel is voor het succes van je online aanwezigheid.

We willen allemaal gevonden worden op de eerste pagina van Google, omdat de meeste mensen niet verder kijken dan dat. Dus laten we ons richten op het optimaliseren van onze SEO. Naast de standaardtools zoals Yoast SEO en Rank Math SEO (plugins voor je wordpress website), deel ik vijf minder bekende maar heel effectieve tips.

Psssht: Bekijk je de inhoud van deze blog liever in een video met tutorials? Klik dan hier!

 

Inhoudsopgave toevoegen

Een inhoudsopgave maakt je blog overzichtelijker en verbetert de leesbaarheid. Dit vermindert de bounce rate en maakt het voor Google gemakkelijker om je pagina te indexeren. Met de plugin Elementor PRO kan je gemakkelijk automatisch een inhoudsopgave genereren voor je blog. Hier kan je een volledige vergelijking lezen van het verschil tussen Elementor PRO en Elemenor FREE. Wat mij betreft een absolute must als je blogs of websites wilt gebruiken als extra inkomstenbron.

inhoudsopgave elementor pro

ALT tekst en titels toevoegen aan afbeeldingen

Afbeeldingen zijn niet alleen visueel aantrekkelijk, maar kunnen ook je SEO verbeteren. Door alt-tekst en titels toe te voegen, vergroot je de kans om gevonden te worden in Google Afbeeldingen.

Alt tekst blog invullen

Links openen in nieuw venster

Voor externe links is het handig om ze te openen in een nieuw tabblad, zodat je bezoekers op je site blijven en de bounce rate laag blijft.

link openen in nieuw venstor wordpress

Handmatig indexeren in google

onmiddellijk indienen

Wacht niet tot Google je pagina ontdekt. Maak gebruik van de optie  ‘onmiddellijke indexering: pagina indienen ‘ om je pagina snel geïndexeerd te krijgen. Dit kan je op verschillende manieren doen, bijvoorbeeld met de plugin Instant indexing for google van Rank Math of met de installatie van je sitemap (voorbeeld hieronder) en een google search console account (deze account is sowieso aangeraden voor je analytics!)

sitemap google search consolge

Cornerstone content markeren

Identificeer je belangrijkste blogs als cornerstone content. Dit zijn de evergreen stukken die altijd relevant blijven en die je wilt laten opvallen voor Google. Bekijk dit als een mindmap.
Bijvoorbeeld onderwerp ‘reizen’:
– Cornerstone content: Wat mag je niet vergeten op reis?
– Sub blogs:
    Top 5 beste bagage tassen.
    Dit neem je mee in je handbagage.
 Link deze blogs dan ook aan je cornerstone content.

Dit kan je snel doen met de plugins YOAST SEO (rechts) of Rank Math SEO (links).

cornerstone content yoast seo

Door deze vijf tips toe te passen, kun je de SEO van je blogs en website aanzienlijk verbeteren. Vergeet niet dat consistentie en geduld belangrijk zijn in het proces van zoekmachineoptimalisatie. Maar als je de juiste tips toepast je heel erg snel bovenaan kan scoren. Hieronder een screenshotje van de toestand van deze website met maar 14 geïndexeerde pagina’s.
We scoren al op positie 13 in google met een hoge CTR (Click through rate). 

Liever een live tutorial? Kijk dan de video.

Wil jij ook succesvol (anoniem) een extra inkomen verdienen met een blog (of meerdere)? Bekijk jij toevallig deze blog tussen 23/4 en 25/4? Dan kijk jij genieten van een waanzinnige korting op de ‘Winstgevende blog cursus’. Hierin verzamelde ik àl mijn ervaring van 10 jaar bloggen, inkomen verdienen en zelfs in de media komen dankzij mijn blog.
Geniet van een zotte korting van €200 tot en met donderdag 25/4 en start je winstgevende blog op 26/4. 

25 videolessen met tekst en afbeeldingen inclusief een
“hoe kom je in de media met je blog module inclusief een lijst van 45 emailadressen van journalisten!”

Pas op: ben jij een pro member van het wealthy moms membership? Dan krijg je deze cursus GRATIS. Meer info hier.

Geld verdienen met bloggen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *