5 makkelijke side-hustles in België
5 makkelijke side-hustles in België

5 makkelijke side-hustles in België

De fameuze Side Hustles of ook wel – al dan niet – kleine manieren om geld bij te verdienen, voornamelijk online maar je hebt ook fysieke bijverdiensten, zijn fel besproken en lijken vaak een ’too good to be true’ verhaal. Toch hebben als maar meer mensen nood aan wat extra per maand door de hoge boodschappen prijzen, de electriciteitscrisis en de algemene duurdere levensstandaard waar we ons momenteel in bevinden.
Met alle mogelijkheden die er zijn in 2024 hoef je je zeker niet meer neer te leggen bij krantjes rondbrengen of folders plooien. Je kan met side-hustles zo’n €40 per maand tot €4000 of meer per maand bijverdienen. In deze top 5 side hustles voor 2024 geef ik je alvast mijn keuzes voor ongelimiteerd, makkelijk bijverdienen op manieren waar jij waarschijnlijk nog niet van gehoord hebt. Benieuwd naar wat dit doet voor je belastingen? Lees dan zeker tot onderaan!

Enquête app

Laat me beginnen met zeggen dat ik op zich geen fan ben van enquêtes invullen voor een extra centje.
De meeste opties zijn gewoon niet de moeite waard. 
Tot ik op Prime Opinion kwam. Prime opinion is een applicatie (pas op verschillend voor IOS en Android) waarop je enquetes kan beantwoorden die maar enkele minuten in beslag nemen. Per 500 punten verdien je ongeveer €5 (en je krijgt al 500 punten welkomstbonus!). De vragen zijn vrij straight forward, ik spendeer een halfuurtje ’s avonds en kan zo’n 17 enquetes invullen op die tijd. Er is ook een leaderboard waarop je de topverdieners kan volgen, die verdienen makkelijk meer dan €1000/week met deze app. 

Ga je er rijk van worden? Waarschijnlijk niet. Is het een heel erg makkelijke leuke extra? Dat wel!
Inschrijven is volledig gratis trouwens, dus niets te verliezen.

Hier kan je de app voor Apple toestellen vinden.

Hier kan je de app voor Android toestellen vinden.

Het nadeel hierboven is dat je uit sommige vragenlijsten zal ‘gegooid worden’ omdat je profiel niet helemaal past bij wat de adverteerders zoeken. Echter is dat natuurlijk ook logisch anders is het onderzoek niet zo gegrond.

Je hebt ook nog Toluna, ook hier kan je een app downloaden met vragenlijstjes maar ook polls (beantwoord je heel snel) en zelfs spelletjes om te spelen voor punten die je nadien kan inwisselen voor cash geld of cadeaukaarten bij Amazon, bol.com, … 
Soms doen zij ook aan product testing en krijg je producten thuis opgestuurd om te reviewen.

 

Uiteraard ga je niet rijk worden van deze side hustles maar voor ons was het een fijne manier om €50-€100 per maand extra te verdienen in de wachtrij van de tandarts of de autokeuring. Sowieso beter dan doelloos scrollen. We lieten ons uitbetalen in Amazon credit en kochten hiermee de sinterklaas cadeautjes van de kinderen. 

Bijles geven

Bij Superprof kan je als ‘gewone’ mens mensen bijles geven over van alles en nog wat. Laat je niet tegenhouden door de initiële categorieën, als je even verder kijkt zie je dat er buiten de hoofdcategoriën zoals wiskunde, taal, chemie en fysica ook een personal trainer tussen staat, iemand die turnlessen geeft enzovoort.

Gemiddelde uurloon ligt rond de €45. Doe dit dus 4 uurtjes per maand en je hebt bijna €200 extra! 
Iedereen is wel goed in iets. Bovendien is het gratis om als lesgever een account aan te maken. 

Digitale producten verkopen

Ik heb me er een tijdje tegen verzet, het verkopen op Etsy maar na het zien van veel succesverhalen ben ik er toch aan begonnen. Momenteel ben ik bezig aan enkele listings in de huwelijkssector en doe ik een brand new shop op in thema Valentijn en eentje voor huisonderwijs templates. Ik volg momenteel een Etsy opleiding bij Rowena Rousseau die zelf passief zo’n €5000 passief per shop verdient (per maand dus zo’n €25.000).

Wat zijn PLR producten?

Zelf geen zin om aan de slag te gaan met het maken van producten of heb je geen kaas gegeten van Canva design? Dan is PLR producten iets voor jou! PLR staat ook wel voor Private Label Rights. PLR producten zijn dus digitale downloads zoals E-books, templates, … dat je kan aankopen en dan zelf helemaal mag aanpassen qua kleuren en inhoud om zelf te verkopen aan anderen. Het is meestal veel completer dan Canva templates en je kan per niche echt specifiek gaan zoeken. Jij kan die daarna ook weer verder verkopen op platformen zoals Etsy of via social media of je website.

Enkele websites waar jij zo’n producten op kan vinden:

Freelance verkoper

Dat is maar een term dat ik er zelf aan gegeven heb want dit is zo’n best kept secret dat er zelfs geen officiële side hustle naam voor bestaat.
Je kent ze wel de deur aan deur verkopers van bijvoorbeeld Verisure of Hellofresh.

Wist jij dat jij dat voor eigenlijk eender welk bedrijf kan doen, volledig op je eigen tempo?

Ik geef je twee voorbeelden:

- Too good too go verkoper

Nee je moet niet zelf maaltijden gaan maken. Maar Too Good To Go betaalt jou wel €100 voor elke verkoper, winkel of bedrijf dat zich aanmeldt! Het gameplan dat ik zou toepassen:
1. In canva een flyer maken met alle informatie op rond inschrijven als bedrijf bij too good to go.
2. Jij kan er dus voor kiezen om bij je lokale kleine zelfstandigen langs te gaan om de flyer persoonlijk af te geven of hen te mailen.
3. Melden de bedrijven zich aan en verkopen ze hun eerste too good to go pakket? Dan krijg jij €100. 
Sluit er 1 bedrijf aan per dag? Dat is €100 x 5 = €500 x 4 weken = €2000 per maand.

- Zelfstandig makelaar

Nee geen huizen verkopen aan gezinnen. Maar wel rondrijden op een zonnige zondag met je auto en de panden die duidelijk leegstaan melden bij Vastgoedspotter. De mensen van Vastgoedspotter gaan dan langs bij die panden, vinden ze de eigenaar of kunnen ze het bij de gemeente opeisen om door te verkopen. Dan krijg jij tot €7500 per woning of handelspand.

Trusted house sitter

Niet helemaal een bijverdienste maar je kan er wel gratis mee op vakantie. Via Trusted house sitters kan jij bij gezinnen gaan letten op hun woning en huisdieren terwijl zij op vakantie zijn. In sommige gevallen krijg je er ook een vergoeding voor, maar alleszins is het wel een gratis vakantieverblijf in een land naar keuze.

Belastingen

Er is een verschil tussen de verschillende side hustles en de belastingen die je daarvoor moet betalen. Via deze website kan je meer informatie lezen over de stelsels waar je zou invallen.

Disclaimer: Sommige links in dit artikel zijn affiliate links waardoor wij een kleine commissie kunnen verdienen die ervoor zorgen dat wij kunnen blijven zorgen voor waardevolle gratis informatie schrijven op deze website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *