In 4 stappen naar geld verdienen op Pinterest
In 4 stappen naar geld verdienen op Pinterest

In 4 stappen naar geld verdienen op Pinterest

Bouw een online inkomen met Pinterest

In de wereld van online geld verdienen is Pinterest een krachtig platform dat vaak over het hoofd wordt gezien. Met zijn visuele karakter en miljoenen gebruikers is Pinterest niet alleen een plek om inspiratie op te doen voor je volgende knutselproject, maar ook een potentieel lucratief kanaal voor online inkomsten.

In deze blogpost delen we tips over hoe je geld kunt verdienen via Pinterest, met de focus op affiliate marketing en het verkopen van digitale producten.

1. Optimaliseer je Pinterest-profiel voor vindbaarheid

Voordat je duikt in geld verdienen, is het essentieel om je Pinterest-profiel te optimaliseren voor zoekmachines. Gebruik relevante keywords in je profielomschrijving, gebruik een duidelijke profielfoto en zorg ervoor dat je je website linkt of ‘claimt’ zoals Pinterest dat noemt. Dit helpt niet alleen Pinterest-gebruikers om jouw content te vinden, maar verbetert ook je positie in de zoekresultaten van Google.

Pinterest profiel optimaliseren voor SEO

2. Maak Pinnable Content

Pinterest draait om visuele content, dus zorg ervoor dat je aantrekkelijke afbeeldingen maakt die mensen willen ‘pinnen’. Denk na over de esthetiek van je pins en gebruik opvallende kleuren. Investeer tijd in het maken van infographics, afbeeldingen met tekstoverlay en andere visuele content die opvalt op de Pinterest-feed. Gebruik daarvoor websites zoals Canva die al ‘done for you’ sjablonen hebben die je gratis kan gebruiken.

Waar maak je mooie pinterest pins

3. Affiliate marketing op Pinterest

Affiliate marketing is een goede manier om geld te verdienen online. Kies producten of diensten die relevant zijn voor je doelgroep en zoek naar betrouwbare affiliate programma’s. via platformen zoals Tradetracker, Paypro of Daisycon. Voeg je affiliate-links toe aan je pins en creëer waardevolle content waarmee je later affiliate links kan promoten. Je hebt de optie om een affiliate product rechtstreeks te promoten van jouw pinterest profiel naar de verkoper of bijvoorbeeld Amazon producten waar jij affiliate inkomsten kan verdienen. Mensen met een gratis product of een blog naar je emaillijst te ‘lokken’ is ook een optie, zodat je via mails iets kan promoten. Of naar je eigen (digitale) producten voor rechtstreekse verkoop.

Welke pins plaats je op Pinterest

Detecteert Pinterest je affiliate link als spam?

Soms detecteert Pinterest een link als spam en dat gebeurd nog al wel eens regelmatig met affiliate links. Niet getreurd, dat wil niet zeggen dat jij je producten niet kan promoten op Pinterest. Je kan dat op twee manieren omzeilen.

  1. Door een linktree te gebruiken en daar je links in te plaatsen.
  2. Door mensen eerst naar een blog of emaillijst te leiden en pas daar je producten of affiliate links te promoten.

4. Optimaliseer je Pins voor SEO

Gebruik relevante zoekwoorden in de beschrijvingen van je pins. Doe onderzoek naar populaire zoektermen binnen jouw niche en integreer ze op natuurlijke wijze in je pinbeschrijvingen. Dit vergroot de kans dat je pins worden gevonden wanneer mensen actief zoeken naar gerelateerde content.

Pin titels en beschrijvingen voor extra vindbaarheid

Elke pin die je maakt, moet een duidelijke titel en beschrijving hebben die relevante trefwoorden bevat. Denk aan wat je doelgroep zou invoeren bij het zoeken naar content zoals die van jou. Voeg deze trefwoorden toe aan de titel en beschrijving op een informatieve en uitnodigende manier. Dit helpt niet alleen Pinterest om de inhoud van je pins te begrijpen, maar verbetert ook de kans dat ze verschijnen in de zoekresultaten wanneer gebruikers gerelateerde zoekopdrachten uitvoeren.

Extra tip: Alt-tekst voor Afbeeldingen Optimaliseren

Net zoals bij SEO voor traditionele websites, is het ook belangrijk om de alt-tekst van je afbeeldingen te optimaliseren op Pinterest. Zorg ervoor dat de alt-tekst relevante trefwoorden bevat die de inhoud van je pin beschrijven. Dit verbetert niet alleen de toegankelijkheid voor mensen met visuele beperkingen, maar het helpt ook zoekmachines om je content te begrijpen en te indexeren.

Het toevoegen van alt-tekst aan afbeeldingen op Pinterest gebeurt tijdens het uploaden van de afbeelding. Helaas biedt Pinterest geen specifiek veld voor het invoeren van alt-tekst zoals op sommige andere platforms. Wat je kunt doen om alt-tekst toe te voegen aan je Pinterest-afbeeldingen, is het volgende:

  1. Bestandsnaam van de afbeelding: Voordat je de afbeelding uploadt naar Pinterest, geef het bestand een beschrijvende naam met relevante zoekwoorden. Pinterest zal de bestandsnaam van de afbeelding gebruiken als een vorm van tekstuele context.

  2. Beschrijving bij het uploaden: Wanneer je een pin aanmaakt en een afbeelding uploadt, kun je een beschrijving toevoegen. Gebruik deze beschrijving om relevante trefwoorden op te nemen en de inhoud van de afbeelding te beschrijven. Pinterest zal deze beschrijving ook beschouwen als contextuele informatie.

Klaar om met Pinterest aan de slag te gaan?

Pinterest Pro

In de digitale Pinterest Pro gids word je meegenomen in de wondere wereld van geld verdienen op Pinterest. Van het aanmaken van een geoptimaliseerd profiel tot het maken van Pins die je (affiliate) inkomsten zullen opleveren. Inclusief een module over het verwerken van Pins op je website, hoe je advertentiepins kan maken voor extra bezoekers en omzet en hoe je affiliate links vindt en integreert in je Pins.
Nu met €10 korting!

Nu tijdelijk inclusief 3 maanden Pinterest planner bonus. Waarmee je na 3 maanden een passief Pinterest profiel hebt dat jouw (affiliate) inkomsten opbrengt.

Inclusief MRR rechten!

Heb je al gehoord van MRR producten? MRR staat voor Master Resell Rights. Wat wil zeggen dat jij van mij de rechten krijgt over deze gids. Je krijgt van mij na aankoop een sjabloon zodat je dit e-book kan aanpassen naar je eigen branding. En je mag dit product voor 100% van de inkomsten zelf herverkopen. Zo heb jij meteen je eerste product om te verkopen via Pinterest!
Je krijgt er ook een uitgebreide video module bij waarin ik je leer het product aanpassen en tips voor je eerste verkopen. Je hebt de hele investering er al uit na 1 verkoop!
*De MRR krijg je in je mailbox vanaf 10 februari ’24*

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *