Top affiliate marketing platformen in België (2024)
Top affiliate marketing platformen in België (2024)

Top affiliate marketing platformen in België (2024)

Top 5 affiliate marketing platformen voor België en Nederland

Je kwam net voor het eerst in contact met affiliate marketing en denkt: “Oh dat lijkt me wel interessant.”
Maar hoe begin je er dan mee?

Om linkjes te kunnen gaan promoten, waar jij dan weer inkomsten mee verdient, moet je natuurlijk wel die linkjes ergens vandaag halen.
Dat kan je doen op twee manieren. Ofwel bedrijven rechtstreeks googelen met ‘affiliate programma’ achter bijvoorbeeld ‘Nike affiliate programma’.
Ofwel kan je een grote database raadplegen waar bedrijven rechtstreeks al hun promoties, acties, kortingscodes enzovoort plaatsen. Je krijgt er steeds updates als er nieuwe materialen beschikbaar zijn en zo is het dus de meest praktische manier om te starten met affiliate marketing.

In dit stukje laat ik je een kijkje nemen in de top 5 affiliate marketing platformen voor België en Nederland. Meer weten over hoe je een extra inkomen kan verdienen online, lees je hier.

Daisycon

Daisycon is een bekend affiliate marketing netwerk dat actief is in meerdere Europese landen, waaronder België en Nederland. Het platform biedt een breed scala aan programma’s in verschillende markten, waaronder retail, reizen, financiën en meer. Daisycon is een heel fijn en gebruiksvriendelijk platform maar is één van de strengere affiliate tools op de markt. Je moet er heel specifiek aanduiden met welke media je gaat promoten (bijv instagram, tiktok , e-mailen website, ..) en ze controleren ook best wel vaak. Je moet door de bedrijven goedgekeurd worden en dat is soms wel al eens een teleurstelling als je afgewezen wordt. Toch bereikte ik met dit platform al het snelste winst.

Goed om te weten:

 • Aanmelden bij Daisycon is gratis.
 • Na goedkeuring kun je aan de slag met het promoten van producten en diensten via je website, e-mailmarketing of social media. Let wel, meestal heb je voor het toevoegen van je social media wel 2500 volgers nodig. Al werd ik ook goedgekeurd met minder bereik.
 • Daisycon organiseert regelmatig events en workshops voor affiliates om kennis te delen en netwerken te bevorderen.

Enkele bekende adverteerders op Daisycon zijn , Groupon, HEMA en Zalando Lounge.

Daisycon affiliate
Daisycon affiliate marketing platform

Awin

Awin is een van de grootste affiliate marketing platformen ter wereld en heeft ook een sterke aanwezigheid in België en Nederland. Het platform brengt adverteerders en affiliates samen en biedt een breed scala aan producten en diensten om te promoten. Met Awin kunnen affiliates zich aanmelden voor programma’s van duizenden adverteerders, variërend van grote retailers tot nichebedrijven.

Goed om te weten:

 • Awin brengt een eenmalige inschrijvingskost in rekening, afhankelijk van het land waarin je actief bent. In Nederland is deze kost bijvoorbeeld €5, in België €1. Deze krijg je daarna wel gewoon mee uitbetaald bij je eerste verdiensten.
 • Awin heeft een breed scala aan adverteerders, waardoor het geschikt is voor bijna elke niche, van mode en lifestyle tot technologie en reizen.
 • Awin biedt regelmatig webinars en evenementen om affiliates te helpen hun vaardigheden te verbeteren en hun inkomsten te maximaliseren.

Enkele populaire bedrijven op Awin zijn Bristol, AEG, Rowenta, Wondercruises, Body & Fit en de Action.

Awin affiliate dashboard

Tradetracker

TradeTracker is een toonaangevend affiliate netwerk in België en Nederland, met een breed scala aan adverteerders in verschillende sectoren. Het platform biedt geavanceerde trackingtechnologie en rapportagetools om affiliates te helpen hun prestaties te optimaliseren. Je kan er veel producten vinden maar ook diensten zoals reizen. Tradetracker  heeft ook één van de grootste aanbieders die jou ook commissie uitbetalen voor leads of kliks, wat dus wil zeggen dat je mensen niet altijd moet overtuigen om iets te kopen maar gewoon doorklikken al voldoende is. Tradetracker vraagt dat je een website/blog gebruikt voor de promoties van je links.

Goed om te weten:

 • Inschrijvingskosten: TradeTracker rekent geen inschrijvingskosten voor affiliates.
 • Ideale niches: TradeTracker heeft programma’s in diverse niches, waaronder retail, reizen, financiën en meer, waardoor het geschikt is voor verschillende soorten websites en blogs.
 • TradeTracker biedt regelmatig acties en incentives voor affiliates, zoals extra commissies of prijzen voor de best presterende partners.
Je kan er bedrijven vinden zoals TUI, Proximus en Decathlon. Vooral voor reizen, verblijven (hotels en vakantieparken) en vluchten heb je hier een heel groot aanbod.

Plug and pay

Plug and Pay is een snelgroeiend affiliate marketingplatform dat actief is in België en Nederland. Het platform biedt een eenvoudige en gebruiksvriendelijke manier voor adverteerders om hun affiliate programma’s op te zetten en te beheren, en voor affiliates om geld te verdienen door deze programma’s te promoten. Soms moet je hier goedgekeurd worden door de adverteerders en soms gaat het automatisch. Verder mag je meestal overal en met alle media (social media, email, website, Pinterest) gaan adverteren.

Goed om te weten:

 • Inschrijvingskosten: Plug and Pay heeft geen inschrijvingskosten voor affiliates.
 • Ideale niches: Plug and Pay richt zich voornamelijk op digitale producten en cursussen, waardoor het ideaal is voor websites en blogs die zich richten op online marketing, persoonlijke ontwikkeling en e-learning.
 • Andere relevante weetjes: Plug and Pay biedt een gebruiksvriendelijk dashboard en uitgebreide rapportage om affiliates te helpen hun prestaties te volgen en te optimaliseren.

Plug and Pay biedt een breed scala aan programma’s in verschillende sectoren, waaronder e-commerce, gezondheid en wellness, en digitale producten. De producten van Wealthy Moms Club kan je ook hier vinden. Ontdek hier meer over hoe je van ons affiliate kan worden.

Plug and pay affiliate

Paypro

PayPro is een populair affiliate marketingplatform in Nederland & België dat adverteerders en affiliates samenbrengt. Het platform biedt een breed scala aan programma’s in verschillende categorieën, waaronder software, digitale producten, cursussen en meer. Het gaat hier dus meer over diensten en online tools. De potentiële commissies gaan hier dan vaak over enkele 100’den euros en zo heb je dus sneller grotere bedragen. Je moet niet goedgekeurd worden door de bedrijven (adverteerders) waardoor je dus op alle manieren, via alle kanalen linkjes kan gaan delen. Veel minder streng dan bijvoorbeeld Daisycon. Paypro is ook één van de weinige platformen waar je zelf kan kiezen om je te laten uitbetalen. Dit kan al vanaf €10.

Goed om te weten:

 • Inschrijvingskosten: PayPro vraagt €7,5 aan zijn affiliates maar door de hoge commissies heb je dat snel terug verdiend.
 • Ideale niches: PayPro biedt programma’s in diverse niches, maar is vooral populair voor digitale producten zoals e-books, online cursussen en software.
 • PayPro biedt regelmatig trainingen en workshops voor affiliates om hun vaardigheden te verbeteren en succesvolle campagnes op te zetten.

Of je nu een ervaren affiliate bent of net begint, deze vijf affiliate platformen bieden een uitstekende kans om geld te verdienen door het promoten van producten en diensten van gerenommeerde bedrijven in België en Nederland. Met een breed scala aan adverteerders, geavanceerde trackingtechnologie en rapportagemogelijkheden, zijn deze platformen ideaal voor het starten en laten groeien van je affiliate marketing business.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *