Revolut: Nieuwe manier van bankieren
Revolut: Nieuwe manier van bankieren

Revolut: Nieuwe manier van bankieren

Waarom jij een Revolut rekening nodig hebt.

1. Inleiding

Geld beheren is een cruciaal aspect van ons dagelijks leven, en de manier waarop we dat doen, kan een aanzienlijke invloed hebben op onze financiële stabiliteit en welzijn. Een van de belangrijkste principes van gezond financieel beheer is het spreiden van je geld over verschillende banken. Hoewel het misschien verleidelijk is om al je geld bij één bank te houden voor het gemak (I get that!), brengt het concentreren van al je financiële middelen bij één instelling ook risico’s met zich mee.

Revolut, de disruptieve fintech-startup, heeft de manier waarop we bankieren veranderd. Met zijn innovatieve benadering heeft het wereldwijd aandacht getrokken. En ook in mijn huishouden voor grote veranderingen gezocht. Maar wat maakt Revolut zo bijzonder? 

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. Voordelen van Revolut
  • Kostenbesparend
  • Dagelijkse voordelen
  • Lifestyle voordelen
  • Vakantievoordelen
  • Voordelen voor kinderen
  • Revolut Pro
 3. Nadelen van Revolut
  • Beperkte klantenservice
  • Geen Belgisch rekeningnummer
 4. Mogelijkheden van Revolut
  • Valutawissel
  • Budgetteringsfunct
  • Investeringsopties
  • Cryptocurrency
 5. Kostenvergelijking Revolut vs Fortis vs KBC
 6. Conclusie
 7. Bronnen

2. Voordelen van Revolut

Kostenbesparend

Een van de meest aantrekkelijke aspecten van Revolut zijn de tarieven. Gebruikers kunnen internationale betalingen verrichten zonder de hoge kosten die traditionele banken in rekening brengen. Dit maakt het ideaal voor reizigers en freelancers die regelmatig met verschillende valuta’s te maken hebben. Aangezien wij van plan zijn in het buitenland te gaan wonen en nu al reeds veel reizen was dit voor ons van groot belang. Revolut biedt verschillende plannen, waaronder ook een gratis plan, wat een erg groot verschil is met de €56 transactiekosten en €12 maandelijkse kosten die we bij Fortis betaalden pér rekening (nee serieus, tussen mijn persoonlijke rekening, die van mijn man, onze gezamelijke en mijn business rekening betaalden wij net geen €200 per maand aan kosten, absurd!).

Revolut biedt 5 plannen aan gaande van gratis tot €50 per maand (zelfs het duurste plan is dus goedkoper dan Fortis), elk komt ook met zijn eigen set extra voordelen, ik bespreek ze allemaal hieronder.
Kies een plan

Ter informatie: ik zit momenteel in het Metal plan.

Dagelijke voordelen

RevPoints: Beloningen en Voordelen van Revolut

Revolut biedt zijn gebruikers een scala aan voordelen en beloningen via het RevPoints-programma. Deze punten worden verdiend door regelmatig gebruik te maken van de Revolut-app en kunnen vervolgens worden ingewisseld voor verschillende beloningen en voordelen. Hieronder vind je een overzicht van wat de RevPoints zijn en hoe ze werken:

Hoe verdien je RevPoints?

 • Regelmatig gebruik van de Revolut-app: Gebruikers verdienen automatisch RevPoints door regelmatig gebruik te maken van de Revolut-app voor verschillende transacties, zoals betalingen, geldovermakingen en valutawissels.

 • Speciale aanbiedingen en promoties: Revolut biedt vaak speciale aanbiedingen en promoties waarbij gebruikers extra RevPoints kunnen verdienen door deel te nemen aan bepaalde acties, zoals het uitnodigen van vrienden om zich aan te melden bij Revolut of door specifieke transacties uit te voeren.

Wat kun je doen met RevPoints?

 • Inwisselen voor beloningen: Gebruikers kunnen hun verdiende RevPoints inwisselen voor beloningen en voordelen, zoals kortingen bij geselecteerde handelaren, gratis premium-upgrades, cashback op bepaalde transacties en nog veel meer.

 • Verdienen van prestaties: Revolut moedigt gebruikers aan om doelen te stellen en bepaalde prestaties te behalen door middel van het RevPoints-programma. Dit kan bijvoorbeeld het behalen van een bepaald aantal RevPoints per maand zijn, waarmee gebruikers extra beloningen kunnen verdienen.


Revpoints revolut

Personaliseerbare kaarten

Vanaf het plus plan kan je je kaart volledig zelf aanpassen met tekst, tekeningen en symbolen. Lijkt misschien een domme extra hé, maar ik vind het leuk dat de optie er is. Ook voor mijn dochter heb ik een kaart laten maken met een unicorn (offcourse) op, wat haar interesse om te leren over financiën natuurlijk vergroot. Je kan ook kiezen tussen verschillende kleurtjes voor je kaart en in het Metal plan krijg je een super stevige metalen kaart en het Ultra plan geeft je een platinum kaart (someone say Fancyyyy).

Lifestyle voordelen

Cashbacks

Met het Metal en Ultra plan krijg je ook 0,1% cashback op elke aankoop binnen en buiten de app. Dat lijkt misschien weinig maar kan snel oplopen.

Daarbovenop krijg je ook cashbacks én korting op experiences en verblijven zoals een bezoek aan een bier en chocolade gidstour in Brussel of verblijven in binnen-en buitenland die je rechtstreeks kan boeken in de app + je hoeft pas te betalen bij aankomst.
cashback revolut

Partners

Bij het Premium, Metal en Ultra plan krijg je ook enkele partnervoordelen. Dit zijn gratis abonnementen op bijvoorbeeld The Financial Times, Headspace app, een fitness app en zelfs Tinder (iedereen zijn ding hé ;)).

Partnervoordelen Revolut

Vakantievoordelen

Nu komen we bij the good stuff! Revolut heeft een zee aan reisvoordelen, die super interessant zijn voor digital nomads en gezinnen. Van gratis verblijven in luchthaven lounges tot verzekering. Let’s dive in.
Met bepaalde plannen krijg je gratis of met korting toegang tot luchthaven lounges. Je weet wel die fancy lounges met gratis Wifi, alcohol en snacks. Je hebt ook iets zoals Smart Delay: Heeft je vlucht meer dan een uur vertraging dan kan je met elk plan gratis in meer dan 1400 luchthaven lounges terecht.

Vooral de wereldwijde zieketeverzekering vond ik zalig. Ik hoef me geen zorgen meer te maken dat ik, mijn man of mijn kinderen iets nodig hebben op medisch vlak als we in het buitenland zijn. Uiteraard kan je dit ook apart kopen maar hier is het dus gratis inbegrepen. Net zoals een autoverhuur verzekering en persoonlijke aansprankelijkheidsverzekering tot wel 1 miljoen euro!

Daarbovenop krijg je ook nog wintersport verzekering en vertraagde vlucht verzekering of verzekering indien je bagage verloren raakt.
Bekijk hieronder welke voordelen van toepassing zijn bij welke plannen.


Vakantievoordelen Revolut


Kies een plan

Voordelen voor kinderen

Revolut biedt ook opties voor ouders om hun kinderen te introduceren in de wereld van financiële verantwoordelijkheid. Met Revolut Junior kunnen ouders een subaccount aanmaken voor hun kinderen en hen een eigen betaalpas geven. Dit stelt ouders in staat om het zakgeld van hun kinderen te beheren en hen te leren hoe ze verstandig met geld moeten omgaan. Bij het Metal plan kan je tot wel 5 kinderen GRATIS toevoegen en hen een gratis kaart geven.

Zakgeld

Met Revolut kunnen ouders beperkingen instellen op de kaarten van hun kinderen, zoals dagelijkse uitgavenlimieten en categoriebeperkingen. Dit helpt ouders om de financiële activiteiten van hun kinderen te beheren en hen te helpen goede financiële gewoonten te ontwikkelen. Maar je kan ook samen een zakgeld tarief afspreken, klusjes instellen in de app (gedeelde app met je kids) en eventuele beloningen die je hen daarvoor gaat geven.

Pockets voor gezamenlijk sparen

Een andere handige functie van Revolut is de mogelijkheid om “Pockets” te maken, waarbij gebruikers geld kunnen reserveren voor specifieke doeleinden. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn voor koppels die samen sparen voor een vakantie of vrienden die geld willen inzamelen voor een gezamenlijk cadeau. Door een gezamenlijke pocket aan te maken, kunnen gebruikers gemakkelijk bijhouden hoeveel ze hebben gespaard en hun voortgang volgen.


Kinderen revolut


Revolut Pro

Ben je een freelancer, digital nomad of ondernemer of ben je bezig met side-hustles (dan ben je hier zeker aan het juiste adres)? Dan kan je ook een pro account aanmaken op Revolut. Je kan deze in dezelfde app gebruiken en bekijken. Van het maken van invoices tot het beheren van je inkomsten en uitgaven. Er zijn nog tal van extra voordelen met een Pro rekening onder andere meer cashback op aankopen!
Benieuwd met welke side-hustles jij extra inkomsten kan verdienen, dan is deze blog misschien interessant voor jou!


Revolut pro


Ontdek pro

3. Nadelen van Revolut

Beperkte klantenservice

Een van de grootste klachten over Revolut is de beperkte klantenservice. Gebruikers klagen vaak over lange wachttijden en een gebrek aan responsiviteit van de klantenservicemedewerkers. Je kan wel gewoon in-app chatten, tenzij je het Ultra plan hebt dan is er alleen Engelstalige customer service beschikbaar.

Geen Belgisch rekeningnummer

Hoewel Revolut wereldwijd beschikbaar is, krijg je voorlopig nog een Litouwse rekeningnummer (daar is het bedrijf gevestigd). Maar in mei 2024 zouden alle Belgische gebruikers gewoon automatisch een Belgisch rekeningnummer krijgen.

 

4. Extra mogelijkheden

Als je niets met crypto’s of aandelen hebt dan kan je dit stuk overslagen. Al raad ik ten zeerste aan om je hier eens in te verdiepen. Zo moeilijk is het niet en het kan echt een wereld van verschil maken in je portefeuille.

Valutawissel

Met Revolut kunnen gebruikers valuta’s wisselen tegen de interbancaire wisselkoers, waardoor ze geld kunnen besparen op valutatransacties. Bekijk dit zeker ook hieronder bij vergelijking van Fortis en KBC tegenover Revolut.

Budgetteringsfuncties

Revolut biedt geavanceerde budgetteringsfuncties waarmee gebruikers hun uitgaven kunnen bijhouden en beheren. Dit omvat categorieën, uitgavenanalyses en spaardoelen. Aankopen worden automatisch in een categorie gezet zoals ‘algemeen’ of ‘boodschappen’. Dit kan je ook blokkeren bij je kinderen.

Investeringsopties

Revolut biedt ook investeringsmogelijkheden, waaronder aandelenhandel en ETF’s. Dit stelt gebruikers in staat om hun geld te laten groeien en te profiteren van de financiële markten.

Cryptocurrency handel

Een van de meest opvallende kenmerken van Revolut is de mogelijkheid om cryptocurrencies te verhandelen. Gebruikers kunnen eenvoudig Bitcoin, Ethereum en andere digitale valuta’s kopen en verkopen via de app.
Ik ben er momenteel zelf mee begonnen en kocht en verkocht in de eerste 48 uur al meteen 211 crypto’s. Niet voor een monsterwinst (€1 :p) maar zo blijft mijn geld wel gewoon werken voor mij. Ik laat het risico nog heel laag momenteel want ik ben het nog aan het leren. Maar tegenover de €1 interest die je krijgt op je grootbank spaarrekening op een termijn van 2 jaar… 

5. Kostenvergelijking: Revolut vs. Fortis vs. KBC

Transactiekosten:

 • Revolut: Revolut staat bekend om zijn lage transactiekosten, vooral bij internationale transacties. Je krijgt tot wel 50% korting op sommige plannen in het buitenland en je neemt (voor elk plan een ander bedrag) ook kostenvrij geld af bij automaten in België.

 • Fortis (BNP Paribas Fortis): Grote traditionele banken zoals Fortis kunnen hogere transactiekosten in rekening brengen, vooral bij internationale transacties. Deze kosten kunnen variëren afhankelijk van het type rekening en de specifieke transactie.

 • KBC: Evenals Fortis kunnen traditionele banken zoals KBC hogere transactiekosten hanteren, vooral bij internationale transacties. Klanten kunnen ook te maken krijgen met extra kosten bij het opnemen van geld in het buitenland.

Maandelijkse Kosten:

 • Revolut: Revolut biedt verschillende accountniveaus, waaronder gratis, plus, premium, metal en ultra accounts, gaande van gratis tot €50 per maand. Het gratis account heeft meestal geen maandelijkse kosten, maar premium en metal accounts kunnen een maandelijkse vergoeding vereisen voor toegang tot extra functies en voordelen.

 • Fortis (BNP Paribas Fortis): Traditionele banken zoals Fortis kunnen maandelijkse kosten in rekening brengen voor het aanhouden van een standaard bankrekening. Deze kosten kunnen variëren afhankelijk van het type rekening en het saldo. Zoals wij bij fortis tot wel € 200 per maand betaalden.

 • KBC: Net als Fortis kunnen traditionele banken zoals KBC maandelijkse kosten in rekening brengen voor het aanhouden van een bankrekening. Ook hier variëren de kosten afhankelijk van het type rekening en het saldo. Deze kosten liggen wel lager dan Fortis.

Valutawisselkosten:

 • Revolut: Je betaalt geen enkele valuta omzetkosten bij Revolut en doet dit gewoon via de app, kostenloos en snel. Dit maakt het ideaal voor reizigers en mensen die regelmatig met verschillende valuta’s te maken hebben.

 • Fortis (BNP Paribas Fortis): Traditionele banken zoals Fortis kunnen hogere valutawisselkosten hanteren, vooral bij het omzetten van valuta’s naar vreemde valuta’s. Er wordt een marge ingehouden als dekking van het wisselrisico en vergoeding van de verwerkingskosten. Je kan ook niet in elk kantoor terecht en hebt vaak ook een wachttijd.

 • KBC: Bij KBC is vreemde valuta aanvragen gratis als je klant bent.

5. Conclusie

Revolut biedt tal van voordelen voor gebruikers, waaronder kostenbesparingen, wereldwijde acceptatie en geavanceerde financiële tools. Hoewel er enkele nadelen en beperkingen zijn, blijft Revolut een populaire keuze voor mensen die op zoek zijn naar een flexibele en innovatieve bankervaring.

6. Bronnen

Hier zijn enkele bronnen die zijn gebruikt bij het schrijven van deze gids:

In deze blog kunnen sommige affiliate links gebruikt zijn. Hiervoor krijgen wij een kleine commissie zonder meerkost voor jou, hierdoor kunnen wij blijven kwalitatieve gratis informatie aanbieden op deze blog. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *