Mijn goede voornemens voor 2024
Mijn goede voornemens voor 2024

Mijn goede voornemens voor 2024

Goede voornemers voor 2024

Goede voornemens, we maken ze allemaal wel eens. En meestal ben ik niet zo’n fan van het principe om tot 1 januari te wachten om je te verbeteren of iets anders te doen, maar aangezien wij zelf een volledig nieuw pad inslagen komend jaar heb ik me er toch aan gewaagd. Hieronder mijn goede voornemens voor 2024 voor meer vrijheid op financieel en andere vlakken.

1. Leren beleggen

Het staat al lang op mijn lijstje, leren beleggen. Waarom? Omdat je geld op de bank waardeloos is en omdat je geen controle hebt over wat er met dat geld gebeurd terwijl het zogezegd op je spaarboekje staat. (Kijk maar eens naar deze video)
En waarom zou je je geld op de bank laten staan als het ook voor jou geld kan verdienen terwijl je slaapt.
Maar ik ben een absolute leek dus ik wou beginnen bij het begin.

Ik vond toevallig een deal waarin je voor €6,95 een fysiek boek toegestuurd krijgt én toegang tot een gratis masterclass en andere bonussen. Aangezien ik nog altijd graag echte boeken lees ipv virtueel dacht ik: “Yes! Mijn sign om hier nu echt mee aan de slag te gaan.”
Het boek is nu onderweg, ik hou je op de hoogte!
Wil je dezelfde deal? Klik dan hieronder op de link.

2. 3 wijngaarden bezoeken

We zouden graag over enkele jaren verhuizen naar het buitenland, een groot stuk land kopen en een wijngaard uitbaten. Daar gaat natuurlijk heel wat research aan vooraf. We zijn bezig met een opleiding ‘Oenologie’ zoals dat heet. Nu willen we in 2024 liefst 3 wijngaarden bezoeken om een gevoel te krijgen van de werking en uiteraard wat wijntjes te proeven. Ik kreeg voor een kerst enkele leuke boeken waaruit we alvast goede ideeën kunnen halen.

3. Meer self sustainable worden

Twee jaar geleden hadden we per ongeluk een tomatenplant. De kids hadden kerstomaatjes gesmost gokken we en ineens kwamen we terug van een reis en hadden we verse tomaatjes. Dat resulteerde in nog meer goesting om zelf groenten te kweken. Onze tuin is niet klein dus we dachten, waarom niet proberen? Ondanks de vele regen hebben we doorheen de zomermaanden echt veel courgette, tomaten, pompoen en andere groenten kunnen eten. Dat smaakt (pun intended) naar meer!

Voor mijn verjaardag kreeg ik een wecker om voedsel langer te bewaren als je dat niet kent en dit jaar willen we nog meer moestuin en leren fermenteren! Daar kocht ik recent een cursus en handboek voor aan.

4. €50.000 aan openstaande leningen afbetalen

Recent investeerden we in een pand dat enerzijds airbnb is en anderzijds een workshop space en mijn kantoor. Hiervoor leenden we €40.000 en we hadden op een persoonlijke rekening nog een kleine €10.000 openstaan. Dit zouden we graag volledig willen afbetalen in 2024.

Naar het buitenland verhuizen is moeilijk met nog openstaande leningen in België en we willen hier graag vertrekken met een ‘clean slate’ daarom dus eerst afbetalen en dan verder kijken naar verhuizen.

Ondertussen gaan we natuurlijk al wel eens praten met de banken in Frankrijk om te kijken waar we momenteel staan en waar we naartoe moeten werken.

En jij? Ga jij goede voornemens maken, alleen of samen met je partner/gezin? Als je dat doet ga dan aan de slag met deze drie tips:

  1. Specifieke en Realistische Doelen:

    • Maak je voornemens zo specifiek en haalbaar mogelijk. In plaats van een vaag doel zoals “meer sporten”, kun je het bijvoorbeeld concreet maken door te zeggen “drie keer per week gedurende 30 minuten wandelen”. Hierdoor wordt het gemakkelijker om je vooruitgang te meten en gemotiveerd te blijven.

  2. Stapsgewijze Benadering:

    • Verdeel je grote doelen in kleinere, behapbare stappen. Dit maakt het behalen van je voornemens minder overweldigend en vergroot de kans op succes. Als je bijvoorbeeld wilt leren mediteren, begin dan met korte sessies van vijf minuten en bouw dit geleidelijk op.

  3. Houdbaarheid en Flexibiliteit:

    • Wees realistisch over wat je kunt bereiken en creëer doelen die haalbaar zijn op lange termijn. Vermijd het stellen van doelen die te rigide zijn. Het is belangrijk om flexibel te zijn en je aan te passen aan veranderingen in omstandigheden. Als je een keer een doel niet haalt, zie het dan als een kans om te leren en pas indien nodig je aanpak aan.

Disclaimer: Sommige links in dit artikel zijn affiliate links hierdoor kunnen we blijven waardevolle informatie bieden en houden we de website draaiende.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *