Top 10 Affiliate marketing markten in België en Nederland
Top 10 Affiliate marketing markten in België en Nederland

Top 10 Affiliate marketing markten in België en Nederland

Top 10 Markten voor Succesvolle Affiliate Marketing

Affiliate marketing is een bloeiende industrie, ook in België en Nederland, en het kiezen van de juiste niche kan het verschil maken tussen wekelijks enkele 100’den euros bijverdienen of nooit over die €20 drempel geraken. Hier zijn de top 10 markten voor affiliate marketing, waar je niet alleen geld kunt verdienen, maar ook waardevolle content kunt delen.

1. Home Security

Het aantal inbraken is alarmerend, en mensen zijn bereid te investeren in hun huisbeveiliging.
De slagzin van Verisure is niet voor niets: “Elke 20 seconden wordt er een Verisure systeem geinstalleerd in Europa.”
Hoewel het moeilijk kan zijn om dit rechtstreeks op sociale media te promoten, beetje raar als je ineens een link gaat delen over bijvoorbeeld Verisure (tenzij je dit net zelf laten installeren hebt) bieden affiliate websites een uitkomst. Vergelijk verschillende alarmsystemen op zo’n website met de voor- en nadelen. Je kan ook YouTube-video’s over inbraakpreventie en tips en tricks om zelf inbraak te voorkomen (kan je ook in een E-book gieten als gratis download) en deel waardevolle informatie.

2. Financiën

Financiële welvaart is altijd een goudmijn geweest en zal dat blijven. Het is zogeheten ‘Evergreen’ content, wat wilt zeggen dat het altijd relevant zal blijven. Over het algemeen zijn alle niches die het leven van mensen kunnen verbeteren niches die het heel goed doen (denk aan welvaart, gezondheid, betere relaties).
Financiële affiliate marketing gedijt op aparte kanalen zoals Instagram, Facebook, LinkedIn, Pinterest of websites. Het is ook een winnende niche op YouTube, waar je tips, beoordelingen en advies kunt delen.

3. Gezondheid en Fitness

Gezondheid en fitness zijn veelzijdige niches waarin je verschillende producten, abonnementen, cursussen, supplementen en fitnessapparatuur kunt promoten. Het is niet alleen geschikt voor social media, maar ook voor YouTube denk aan een yogakanaal, korte workouts voor drukke mama’s, …
Je kan er zowel services als producten mee promoten en ook wederkerende abonnementen wat voor een vaste inkomstenbron voor jou zorgt.

4. Tuinieren

De tuinsector bloeit (pun intended), vooral na de pandemie. Tuincentra boeken miljardenomzetten, en er zijn mogelijkheden voor affiliatemarketing in cursussen, producten en supplementen voor tuinieren. 

5. Koffie

Met 80 tot 90 procent van de volwassen bevolking die dagelijks koffie drinkt, is dit een ideale markt voor affiliate marketing. Grote merken zoals De’Longhi en Nespresso bieden kansen voor affiliaties, inclusief machines, koffiepads en zelfs terugkerende abonnementen. Je kan hier rond ook snel content maken zoals een video van je dagelijkse ochtendkoffie en tag je machine, soort koffie. Koffiemerken doen ook regelmatig deals dus als je die goed opvolgt kan je vaak je links herhalen.

6. Ecologische Niches

Duurzaamheid is een groeiende trend. Affiliates kunnen producten en diensten promoten zoals zonnepanelen, biologisch voedsel en duurzame energie. Een niche waar momenteel veel vraag naar is maar nog niet veel mensen iets mee doen. Het kan je dus snel wel wat opleveren.

7. Huisdieren

Bijna iedereen heeft huisdieren, waardoor dit een grote markt is voor affiliaties. Van producten tot voeding en zelfs dierenartsabonnementen en verzekeringen. 

8. Persoonlijk Welzijn

Affiliate marketing in persoonlijk welzijn is heel breed, eigenlijk gaat het over alles wat het leven en mentale welzijn kan verbeteren. Het omvat meditatie, yoga en zelf producten zoals matrassen voor een betere slaap. Dit is ideaal voor zowel sociale media als YouTube en Pinterest. Denk aan een blog over het “DIY hacks om je slaap te verbeteren”.

9. Beauty en Verzorging

Affiliates kunnen de productsector van beauty en verzorging het makkelijkste betreden met YouTube-video’s over make-uptutorials, Tiktok video’s zoals GRWM-video’s (Get ready with me) of huidverzorgingsroutines.

10. Decoratie

Decoratie is een belangrijke speler in de DIY-markt, met veel mensen die streven naar een ‘Pinterest’-waardig huis. Het promoten van decoratieproducten via affiliate links kan succesvol zijn op platforms zoals YouTube en sociale media en zeker Pinterest.

Hoe pak je dit aan?

  • Kies iets waar je passie voor hebt of waar je ervaring mee hebt. Je kan ervoor kiezen om dit niet te doen voor affiliate websites maar besef dat je in het begin veel content moet schrijven voor deze websites en dit zoveel makkelijker zal gaan met iets waar je al affiniteit mee hebt. Maar je kan ook AI tools gebruiken om die content voor jou te schrijven.
  • Als je weinig kennis hebt over een bepaald onderwerp, overweeg dan professionele hulp zoals video-editing via platforms als Upwork.
  • Controleer altijd of er affiliate producten beschikbaar zijn in jouw gekozen niche.

Met de juiste aanpak en toewijding kun je een succesvolle affiliate marketingonderneming opbouwen, zelfs als je weinig kennis hebt over het onderwerp waarin je geïnteresseerd bent.

Geen zin om te lezen? Bekijk hier de blog op video.

Zin om je te verdiepen in Affiliate marketing?
Download het gratis ‘Affiliate marketing succes voor beginners’ handboek hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *